lunes, 18 de noviembre de 2013

Eina d'Àudio (Pràctica 4 4/11/2013)

Benvinguts de nou!

Avui us public una nova entrada sobre materials auditius. Després de provar els diferents recursos per a crear materials auditius (tals com Soundation Audio, Cool Audio Editor o Audacity), ens hem decantat per utilitzar "Audacity", ja que per una part, el meu company i jo ja l'havíem utilitzat alguna vegada i el teníem descarregat (t'has de baixar el programa si el vols utilitzar) al nostre ordinador personal, però a més, és un programa que es pot descarregar en castellà, mentre que Soundation Audio (que necessita enregistrament per a poder utilitzar-lo), està en anglès i no estàvem acostumats a utilitzar-lo. Finalment, el Cool Audio Editor, és fàcil d'utilitzar, però també s'ha de descarregar (i està en anglès), de forma que com que ja teníem Audacity al nostre ordinador, no vam dubtar en elegir-lo.

UNA BREU DESCRIPCIÓ DEL MATERIAL PER CREAR AUDIO QUE HEM TRIAT: AUDACITY 

Audacity és un editor i gravador d'audio. Amb aquest programa podem crear gravacions pròpies i editar-les. A més, ens permet guardar els nostres arxius de so a l'ordinador (tot i que per exportar-lo en format mp3 ens hem de descarregar un programa anomenat Switch Convertidor) per després poder fer montatges amb ells. També ofereix un gran conjunt de recursos que permeten editar els nostres audios afegint efectes, augments i baixades progressives de volum, mesclar diferents sons, insertar música, la nostra veu (que també es pot modificar), etc. 

Us podreu descarregar el programa (gratuïtament) fent click aquí. També us deix un tutorial que us ajudarà a l'hora de fer el vostre muntatge d'àudio.

Tot seguit vam pujar el nostre audio en mp3 a podomatic, un servei gratuit en la web per a poder crear canals de podcast. T'has d'enregistrar a podomatic per a poder utilitzar els seus serveis (totalment gratuïts). La web està en anglès, però no fa falta ser un expert per poder registrar-te i pujar el teu audio. A més, si tens compta Facebook, no cal enregistrar-te amb el teu email. Simplement, selecciones Log In with Facebook i et crea la compta instantàniament. Una vegada creat el podcast, es pot penjar al blog mitjançant un codi embed. 

Així doncs, en aquesta entrada podreu escoltar un àudio amb utilitat didàctica.Com ja he esmentat en anteriors entrades, estam fent un projecte anomenat "Viaja con Nosotros", del qual ens hem centrat en la gastronomia. Per tant, el muntatge de so que hem creat amb Audacity és un joc en el qual s'han de reconèixer diferents menús grastronòmics per identificar de quins països es tracta. Resulta divertit poder desfrixar-ho amb l'ajuda adicional de l'entonació i de la música de fons. Us deix també una guia didàctica que acompanya aquest audio.

Aquesta és el nostre àudio de "Gastronomia de diferents països".


A continuació us posem la guia didàctica del material.


Reflexió:


Després d'haver utilitzat l'eina d'Audacity, penso que l'eina és molt difícil per ser usada per els nens. En canvi, per a nosaltres, com a futurs professors, pot ser-nos de gran ajuda per a crear material didàctic.Tot i així, al principi de tot ens va ser un pot complicat fer ús de l'Audacity, ja que era una eina desconeguda per a nosaltres. Per a poder utilitzar-ho vaig emprar un vídeo-tutorial on s'explicava de manera ràpida el funcionament senzill de l'eina. 

L'eina pot tenir unes aplicacions a l'aula segons les assignatures. Amb aquesta eina podem fer que els alumnes realitzin audicions de concerts i música per a la classe de música. També es poden posar audicions de fet històrics, per a la classe de coneixement del medi; d'històries per a millorar la comprensió lectora, etc. 

Aquesta pràctica, a part del que he dit, m'ha fet pensar en què és molt millor un recurs creat per nosaltres mateixos, que un recurs realitzat per una altra persona. És molt millor que puguis realitzar el teu propi material, ja que ets tu qui coneixes als teus alumnes, coneixes el que els agrada, el que els motiva, com poden respondre a una activitat o una altra, etc. 

Finalment, he de dir que l'Audacity ja és una eina que podré utilitzar a la classe amb els meus alumnes ja que estic familiaritzat amb ella. Per tant, aquesta eina està afegida al meu Symbaloo acadèmic, com podeu veure a continuació en el següent enllaç: http://edu.symbaloo.com/mix/academic4 .


0 comentarios:

Publicar un comentario

TIC A L'AULA