martes, 8 de octubre de 2013

Comencem un nou curs (Practica 1 (01/10/2013)

Comencem l'assignatura de Mitjans i Recursos en el Procés d'Ensenyament- Aprenentatge en l'Educació Primària. Aquest blog servirà com a carpeta d'aprenentatge de l'assignatura, on posaré la feina que faré i les emves reflexions dels continguts de l'assignatura. 

Personalment, esper que aquesta nova assignatura ens aporti nous coneixements sobre les noves tecnologies, que són molt important en les nostres vides. 
Nosaltres, els joves d'avui en dia sabem utilitzar les eines informàtiques, com per exemple Facebook, Twitter, Tuenti, Instagram, etc. El que vull en aquesta assignatura no és aprendre a utilitzar eines informàtiques bàsicament (ja que moltes són conegudes) sinó aprendre a utlitzar-les en les nostres futures classes amb els nostres alumnes. 

El primer dia de tot hem realitzat un qüestionari de valoració incial, el qual ens ha permès identificar els nostres coneixements previs i fer-nos una idea de quin nivell tenim en la utilització de les TIC. He pogut comprovar com faig molt d'ús d'internet i sobretot de les xarxes socials genèriques (Facebook i Twitter) així com els serveis de missatgeria instantànea (Whatsapp). 

També hem utilitzat la eina Symbaloo. Symballo et permet emmaguetzemar les eines i pàgines web que utilitzes freqüentment. El que hem fet ha estat crear una webmix amb les eines tecnològiques que utilitzem a la nostra vida quotidiana, un altra webmix amb les eines utilitzades en el nostre curs acadèmic, i una altra webmix amb RSS de noticies que volem seguir. 

Realitzant aquesta pràctica amb Symballo he pogut comprovar com utilitz més eines tecnològiques en la meva quotidiana, que eines relacionades amb qüestions acadèmiques. Per tant, el meu propòsit és augmentar el nombre d'eines tecnològiques per a utilitzar-les en el meu aprenentatge.

                                                            El meu Symbaloo Acadèmic

                                                             El meu Symbaloo Personal


                                                        El meu Symbaloo de notícies

Finalment vam fer ús del Twitter (Twubs) com a eina acadèmica. Aquesta eina ens permet, mitjançant un hashtag, crear un canal de comunicació entre les persones del nostre grup-classe. Utilitzarem el hashtag  per a compartir informació d'articles, del nostre blog, videos... que ens puguin interessar amb tota la nostra classe. 





0 comentarios:

Publicar un comentario

TIC A L'AULA