domingo, 20 de octubre de 2013

Eines Educatives Digitals (Pràctica 2 15/10/2013)

En aquesta pràctica hem realitzat un estudi de diferentes eines digitals per a l'aplicació a l'aula. Les hem classifacat de la següent manera:

Mapes conceptuals i presentació:

Prezi: és una aplicació multimèdia per a la creació de presentacions (similar al power Point) però d'una manera més dinàmica i amb originalitat.  Aquest programa té la capactitat de poder realitzar esquemes, és a dir, connectar la informació.

Cmaptools: amb aquest programa és possible realitzar esquemes ràpidament. L'objectiu bàsic és esquematitzar la informació teòrica.

Popplet: és una aplicació que et permet estructurar i organitzar les teves idees de forma gràfica. Podem dir, que et permet relacionar diferents idees.

Midomo: és un generador amb el qual és possible desenvolupar una gran varietat de mapes conceptuals.

Wikimindmap: és un generador que destaca per la seva simplicitat i facilitat d'ús.  Es creen mapes conceptuals a partir de paraules o expressions. Després d'introduir la paraula o expressió i triar el motor que s'utilitzarà per establir les relacions, es genera un mapa amb diversos temes relacionats amb la paraula o expressió triada.

Mind42: Els avantatges d'aquest generador de mapes conceptuals són molts, ja que permet treballar amb altres companys amb línia i introduir-hi textos, enllaços i imatges en els nodes.

Mindmeister: similar a Mind42. Permet treballar amb col·laboració per a crear apes mentals en temps reals. A més, té l'opció d'importar altres mapes de Freemind, MindManager o en format PDF. La modalitat "Basic" és gratuïta.

Bubbl.us: és una aplicació online amb la qual es poden crear mapes mentals de forma gratuïts per després imprimir-los o inserir-los en una web.

WiseMapping: aquesta és una eina gratuïta per a la creació de mapes mentals. Després de realitzar el registre, podem crear mapes personalitzats, treballar-los col·laborativament, compartir-los, imprimir-los i exportar-los.

Spaaze: és un tauler de suro virtual i es pot usar per fer gairebé tot. Més endavant explicaré l'eina amb més detall.


Contes i còmics:

Kerpoof: dóna la possibilitat d'escollir entre diverses opcions creatives sota diferents formats; dibuixar, crear contes, postals, animacions divertides, utilitzatn els recursos visuals predeterminats d'alta qualitat.

Pixton: és una eina que et permet usar les figures que hi ha disponibles i crear els diàlegs o dibuixar noves vinyetes.

ToonDoo: et permet crear tires còmiques. Es poden utilitzar els personatges que es mostren en ella o crear personatges nous. Tambés es poden afegir escenaris pre-creats, objectes, etc. Aquesta aplicació et deixa canviar l'expressió de la cara i el cos del personatge, de manera que s'adapti al text que es vol mostrar en cada vinyeta.

Stripgenerator: és un servei web que compta amb un generador de tires còmiques molt facil d'usar. També disposa d'un serveis de blog gratuït, que es pot emplear per publicar tires còmiques.

Witty Comics: és un generador de còmics que permeten guardar el resultat en un servidor o a l'ordinador enformat *PNG.

Bitstrips: és un generador de còmics molt complet i, no obstant això, senzill d'utilitzar. Permet personalitzar els personatges i les seves expressions, afegir efectes i crear personatges propis. El resultat es pot enviar per e-mail o publicar-se en una web.

Pixton: és un generador de tires còmiques molt comlet i versàtil. Permet personalitzar el fons i els personatges, amb les seves expressions i postures. També permet apropar o allunyar els elements que conformen cada escena.

Póster:

Glogster: és una eina web 2.0 que ens permet crear murals digitals multimèdia. Aquet murals poden ser impresos, inserits en una web, projectats i usats a classe amb una PDI, et.

Gimp: és un programa d'edició d'imatges, el qual espot utilitzar per a realitzar alguns cartells a l'escola amb els alumnes.

Poster Designer: és un programa semblant al Gimp, ja que permet realitzar pòsters mitjançant imatges teves, que poden ser editades amb altres imatges, text, retalls, etc.

Life Poster Maker: és un programa gratuït en el qual pots realitzar pòsters i cartells amb collage.


Muntatge Audiovisual:

Screenr: pots realitzar un vídeo des del teu ordinador seleccionant quina part de la pantalla serà gravada. A més, pots afegir audio, utilitzant micròfins inters o externs.

Pinnacle Studio: és un programa que et permet editar vídeos per a realitzar una "pel·lícula pròpia". Hi ha una versió simple i gratuïta. Per a tenir més accesoris s'ha de comprar la versió de pagament.

Windows Movie Maker: és un programa integrat a Windows, iq ue et permet realitzar i editar vídeos de forma senzilla. Hi ha l'opció d'Automovie que t'edita el vídeo automàticament.

Powtoon: és una nova eina que pot ser molt útil per a aquells professors, estudiants que hagin de fer exposicions i que vulguin crear un vídeo didàctic en poc temps, fàcilment.

Xtranormal: és una aplicació en línia que permet crear de forma molt senzilla pel·lícules d'animació en 3D seguint 4 passos. Es seleccionen els actors, s'escriu o copia el text del guió, s'afageix l'escenari, sons, angles de càmera, expressions i moviments als personatges, etc.  el resultat es pot compartir en mitjans socials o pujar a Youtube.

Llibres virtuals:

Tikatok: és una aplicació en línia que permet de forma senzilla la creació de llibres virtuals que continguin imatges i textos. El resultat es pot guardar o compartir. Requereix registrar-se gratuïtament.

D'aquest llistat he seleccionat i analitzat dos tipus de materials:

El primer ha estat Powtoon.

a) Nom del Software: Powtoon

b) URL: http://www.powtoon.com/

c) Formats d'execució: web

d) Modalitats d'accés i distribució dels continguts creats: el pots publicar via web a través de YouTube i també, pots descarregar l'arxiu i guardar-ho al teu ordinador.

e) Descripció de les prestacions i utilitats de l'eina: et permet crear presentacions i vídeos d'animació. Utilitza un motor Adobe Flex per a generar un arxiu XML, que es pot reproduir en el visor Powtoon Online, exportada a YouTube o descarregada com un MP4 en HD.

Et permet afegir diferents efectes de textx, insertar imatges, personatges, animacions d'aquests, fons, accessoris (flors, cors, etc.) senyals (creus, tics, cercle, etec.) i formes geomètriques. També es pot insertar arxius de música i veus.



L'altre Software analitzat és el de Spaaze.

a) Nom del Software: Spaaze.

b) URL: http://www.spaaze.com/home

c) Format d'excecuci: web

d) Modalitat d'accés i distribució dels continguts creats: es pot publicar via web a la mateixa pàgina Spaaze convidant a altres amics a què treballin en el mateix tauler. També hi ha l¡opció d'exportar el pòster o tauler de suro fent-ne una descàrrega.

e) Descripció de les prestacions i utilitats de l'eina: Spaaze és un tauler de suro virtual infinit, i es pot utilitzar per fer gairebé tot.

Spaaze ofereix als seus usuaris els anomenats taules. Cada tauler o pòster és un espai infinit que s'assembla a un tauler de suro virtual - d'aqu´el suro de fons per defecte, encara que hi ha altres fons disponibles-. En aquestes taules, s'hi poden posar diversos elements. Actualment Spaaze ofereix 7 temes diferents: etiquetes, notes, preferits, imatges, arxius, vídeos i HTML. Aquests elements poden ser editats en el seu lloc, es poden moure arrossegant i deixant anar per col·locar-lo lliurement en el tauler. Per tant, és possible organitzar un munt d'elements al gust de cadascú, la qual cosa fa possible el seu ús per a molts casos diferents.

A més, l'Spaaze que hagis creat pot ser compartit. Això significa que els propietaris del tauler o pòster poden convidar a uns altres a unir-s'hi i editar el seu tauler també. Un cop acabat, es pot publicar fàcilment, de forma que es podrà comparir amb els altres.

Spaaze funciona en tots els navegadors moderns (IE7 +, FF4 +, Safari4 +, Chrome) i també en l'iPad (amb suport multi-tàctil).

Podem veure que les dues eines que hem analitzat serveixen als professor per a realitzar als alumnes un aprenentatge significatiu i més dinàmics, que no un aprenentatge tradicional, basat en el llibre. Per tant, nosaltres com a professors hem de coneixer aquestes eines, ja que és molt important saber utilitzar-les amb els alumnes. 

0 comentarios:

Publicar un comentario

TIC A L'AULA